top of page

Aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale și stabilirea cotelor impozitului funciar 2023
ANUNȚ privind organizarea consultărilor publice asupra proiectelor de decizie ,,Cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale și stabilirea cotelor impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar pentru anul 2023.


Primăria comunei Bubuieci inițiază începând cu data de 28.10.2022 până la data de 18.11.2022 consultarea publică asupra proiectelor de decizie ,,Cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale și stabilirea cotelor impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar pentru anul 2023".

  1. Scopul proiectului este: punerea în aplicare a taxelor locale pe teritoriul comunei Bubuieci pe anul 2023, în conformitate cu art. 288 din Codul Fiscal și a impozitului pe bunurile imobiliare și impozitul funciar pentru anul 2023 în conformitate cu art. 276 din Codul Fiscal.

  2. Necesitatea elaborării și adoptării proiectului este: stabilirea modului de aplicare a taxelor locale pe anul 2023 și a impozitului pe bunurile imobiliare și impozitul funciar pentru anul 2023.

  3. Prevederile de bază ale proiectului sunt: prin proiectele de decizie se pune în aplicare taxele locale, cotele lor și înlesnirile fiscale pe teritoriul comunei Bubuieci pe anul 2023 și stabilirea cotelor impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar pentru anul 2023.

  4. Beneficiarii proiectelor de decizie sunt: locuitorii comunei Bubuieci, agenții economici din teritoriu, conducătorii instituțiilor publice subordonate primăriei, consilierii locali.

  5. Rezultatele scontate ca urmare implementării deciziei supuse consultării publice sunt: a) asigurarea previzibilității activităţii de întreprinzător a agenților economici; b) asigurarea principiului echitabilităţii (proporţionalităţii) în raporturile dintre unitatea administrativ-teritorială şi întreprinzător; c) asigurarea calculării corecte și vărsării depline ale plăților taxelor locale în buget; d) planificarea resurselor financiare și direcționarea la programe de evidență vitală, care ar permite soluționarea problemelor stringente, fără admitere de datorii creditoare și blocaje financiare în sistemul bugetar.

  6. Impactul estimat al proiectelor de decizie: asigurarea plăților planificate în buget de la încasarea taxelor locale și a impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar pentru anul 2023.Dispoziția cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale și stabilirea cotelor impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar pentru anul 2023

53 din 28.10.2022 inițierea consultărilor taxele locale si impozitul
.pdf
Descarcă PDF • 923KB

Proiectul de decizie cu privire și punere în aplicare a taxelor locale pentru anul 2023

PD taxele locale pentru 2023
.pdf
Descarcă PDF • 2.45MB

Proiect de decizie cu privire la stabilirea cotelor impozitului pe bunuri imobiliare și impozitului funciar pentru anul 2023

PD stabilirea cotelor impozitului pentru 2023
.pdf
Descarcă PDF • 1.85MB

184 afișări

Комментарии


bottom of page