top of page

Pescuit interzis! Perioada de prohibiție, stabilită de Agenția de MediuÎn fiecare an, Agenția de Mediu stabilește, prin ordin, la propunerea instituțiilor științifice și a Inspectoratului pentru Protecția Mediului, perioadele de prohibiție a pescuitului sportiv, amator și de agrement al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii, cât și informează despre zonele de protecție piscicolă.


Astfel, potrivit ordinului nr. 21 din 3 aprilie 2024, perioada de prohibiție generală pe anul 2024 a fost stabilită în intervalul 8 aprilie – 30 iunie 2024.


Respectiv, se interzice pescuitul timp de 60 de zile de zile consecutive, în perioada 08 aprilie- 07 iunie inclusiv, de la intersecția râului Prut cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stînca și în râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stînca până la satul Giurgiuleşti.


Timp de 68 de zile de zile consecutive, în perioada 08 aprilie- 14 iunie inclusiv, este interzis pescuitul în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc, și în lacul Cahul.


De asemenea, se interzice pescuitul timp de 84 de zile de zile consecutive, în perioada 08 aprilie- 30 iunie inclusiv , pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bîc şi Botna afluenți ai fluviului Nistru, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, pe râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăţ, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nîrnova, Lăpuşna, Sarata, Tigheci afluenți ai râului Prut, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, în bălțile Manta, și pe râurile Cogîlnic, Cahul, Ialpug, cu excepția obiectivelor acvatice artificiale construite pe ele.


Totodată, în perioada 8 aprilie - 30 iunie 2024, pescuitul este interzis și în obiectivele acvatice piscicole, altele decât cele atribuite pentru activităţi în domeniul pisciculturii, cu excepţia măsurilor tehnologice piscicole.


ATENȚIE! În obiectivele acvatice piscicole naturale este interzis, în cursul anului, pescuitul: speciilor incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova și a morunașului în bazinul fluviului Nistru.Ordinul nr. 21 din 03 aprilie 2024 poate fi vizualizat, accesând linkul: https://am.gov.md/sites/default/files/document/attachments/21din%2003.04.2024.pdf

17 afișări

Comments


bottom of page