top of page
primaria-bubuieci

Stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole 2023



Agenția de Mediu a stabilit la propunerea instituțiilor științifice și a Inspectoratului pentru Protecția Mediului, perioadele de prohibiție a pescuitului sportiv, amator și de agrement al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii. În acest sens, perioada de prohibiție generală pentru anul 2023 va fi valabilă în intervalul 9 aprilie – 30 iunie.


Potrivit informațiilor, pescuitul este interzis timp de 60 de zile consecutive, în perioada 9 aprilie – 7 iunie 2023. În acest interval, este neperemis pescuitul la intersecția râului Prut cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stânca și în râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiuleşti.


Timp de 67 de zile consecutive, în perioada 10 aprilie – 15 iunie 2023, este interzis pescuitul în următoarele zone: fluviul Nistru pe sectorul din satul Naslavcea până la orașul Camenca, lacul de acumulare Dubăsari, fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până în satul Palanca, brațul Turunciuc și lacul Cahul.


Se interzice pescuitul timp de 82 de zile consecutive, în perioada 10 aprilie – 30 iunie 2023, pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bâc şi Botna.


În intervalul 9 aprilie – 30 iunie 2023, pescuitul este interzis și în obiectivele acvatice piscicole, altele decât cele atribuite pentru activităţi în domeniul pisciculturii, cu excepţia măsurilor tehnologice piscicole.



13 afișări

Comments


bottom of page